HTML

Hajrá csehek

Folyjon a sör, torlódjanak a mássalhangzók és hangozzék ezer Poplacsek torkából a jelszó: Cesi do toho!

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • Matfu: sportgeza.hu/futball/2008/07/04/a_kuka_szelere_kerult_a_10-es_mez Itt lehet szavazni Sverkosra...... (2008.07.04. 21:39) Ezért estünk ki
  • jedno pivo prosim: Azóta is gyászban a szívem, az pedig egyenesen baromság, hogy Cech miatt kellett volna búcsúznia a... (2008.06.19. 08:49) Hazamentek. Holnap elemezzük, miért.
  • Dr. Zoidberg: Haydi Türkiye! (2008.06.18. 14:41) Csehország-Törökország LIVE
  • Matfu: Hát nem tudom ti hogy vagytok vele, én 2:0-nál is éreztem, hogy nehéz lesz a vége. Ti nem láttáto... (2008.06.17. 08:59) Két perc alatt kinyírtak minket
  • Scala: N.Zoli · foldiek.blog.hu 2008.06.16. 00:06:39 Szóval abban egyetértek, hogy nem a kapus a hibás, ... (2008.06.16. 21:04) Hogy fájhatna ennél jobban?!

Hírek, érdekességek és egy kis segítség!

2008.05.09. 13:04 Ultras U Fleku

Finisel (mi több, újra izgalmas) a Gambrinus Liga, sőt kialakult a cseh kupadöntő párosítása is, emellett stadiont avatnak jövő héten, bevezetnek egy roppant érdekes újítást, mi pedig körbehordozzuk tekintetünket a cseh futballélet aktuális eseményein. Közben halkan kérdezzük azokat, akik ide tévednek, hogy szerintük melyik volt a cseh csapat valaha szerzett legszebb gólja? Verseny lesz ugyanis, mi pedig őrlődünk, hogy kispolgári ízlésünk bizonyságára Poborsky löbbölését indítsuk el, vagy inkább a futballtörténelmi jelentőséggel bíró, elkövetőjéről elnevezett Panenka-tizenegyest küldjük csatába?

Újra nyílt a bajnoki címért folyó verseny, a Slavia ugyanis hozta a Sigma Olomuc elleni idegenbeli meccsét, így újra csak egy ponttal vannak lemaradva a Sparta mögött. Két forduló van még hátra, a most hétvégén esedékesben az éllovas a harmadik helyezett Ostravát fogadja (nekik is nagyon fontos, hiszen jelen pillanatban csak gólkülönbséggel előzik meg - UEFA-helyen - a mögöttük álló Brnót), a Slavia pedig a hatodik Mlada Boleslav otthonába látogat, akiknek már minden mindegy, se előre, se hátra nem csúszhatnak már jelentősen. Kialakult a kupadöntő párosítása is, a Liberec a Brno elleni 2-1-el jutott be, a másik ágról pedig a Sparta a Bohemians testén át masírozott be a tizenharmadikán esedékes döntőbe, melyet a Slavia otthonául szolgáló Evžena Rošického stadionban rendeznek.

De már nem sokáig lesz a Slavia a stadion főbérlője, ugyanis jövő héten átadják a megkapóan csak Stadion Eden névre keresztelt létesítményüket, mely egyrészt valóban szép, másrészt majd' 22 ezer hangosan kiabáló szurkoló fér bele. Már csak azt kellene valahogy elintézniük, hogy jövőre Bl-meccseket játszhassanak benne (biztosan sokan tudják maguktól is, de azért leírjuk: Csehország két csapatot delegál a Bl-be!)

Ez egyébként egyáltalán nem meglepő, hiszen a legfrissebb statisztikák szerint a cseh válogatott tartja a hatodik helyét a FIFA világranglistáján. Az élen Argentína, mögöttük Brazília, Olaszország, Spanyolország és Németország áll, azt pedig már korábban jeleztük, hogy a németekkel igen jó esélye van egy randevúnak, ami figyelembe véve, hogy a selejtezők utolsó meccsén otthonában aprítottuk halomra a szandálos bandát, nem is hangzik olyan rosszul. Meg mondjuk már eleve a hatodik hely nem hangzik rosszul…

Visszakanyarodva a Gambrinus ligához, a Sparta-Ostrava meccsen az a döntés született, hogy a Sparta stadionjában egy rögtönítélő bíróságot állítanak fel (pallosjoggal, persze), mely a randalírozókra ott, helyben ítéletet mondhat majd. Az megvan, hogy Szia, mama, elmentem a meccsre, aztán meg Szia, mama, hozzál pénzt, cigit és váltás alsógatyát?

És végül egy sztárpletyka: Patrick Berger, aki megérte, hogy taktikai csereként jusson csak szóhoz egy Aston Villában, úgy tűnik, végleg kivágta maga alatt a kezdőcsapat felé vezető híd tartópilléreit. Martin O’Neill azért bukott ki a cseh fedezetre ilyen csúnyán, mert az egy nyilvános interjúban arra buzdította Gareth Barry-t, hogy igazoljon a Liverpoolhoz, mert ott sokkal jobb lesz neki. O’Neill válaszul fogta, és úgy kivágta a keretből Bergert, mint a macskát szarni.

2 poplacsek már megmondta a magáét

Címkék: video válogatott liga gyorshír berger

A bejegyzés trackback címe:

https://hajracsehek.blog.hu/api/trackback/id/tr31461259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.10. 20:16:06

mondom is, Poborsky góljára szavaznék azzal , hogy Panenkának így is megmarad a mindenidők nemzetközileg is legemlékezetesebb tizenegyese!

Közben figyeljük a hoki vébét, abban sportban magam is cseh drukkerg volnék, amíg me nem érkezik diaidalmas magyar csapatunk a jövő évi vébére!

Ultras U Fleku · http://hajracsehek.blog.hu/ 2008.05.13. 08:43:11

köszi, popp, én is arra gondolok elsősorban, csak kicsit gáz, hogy mázlival marad előtte a labda. de mindegy, még van egy hét, agyaljunk addig is.
süti beállítások módosítása