HTML

Hajrá csehek

Folyjon a sör, torlódjanak a mássalhangzók és hangozzék ezer Poplacsek torkából a jelszó: Cesi do toho!

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • Matfu: sportgeza.hu/futball/2008/07/04/a_kuka_szelere_kerult_a_10-es_mez Itt lehet szavazni Sverkosra...... (2008.07.04. 21:39) Ezért estünk ki
  • jedno pivo prosim: Azóta is gyászban a szívem, az pedig egyenesen baromság, hogy Cech miatt kellett volna búcsúznia a... (2008.06.19. 08:49) Hazamentek. Holnap elemezzük, miért.
  • Dr. Zoidberg: Haydi Türkiye! (2008.06.18. 14:41) Csehország-Törökország LIVE
  • Matfu: Hát nem tudom ti hogy vagytok vele, én 2:0-nál is éreztem, hogy nehéz lesz a vége. Ti nem láttáto... (2008.06.17. 08:59) Két perc alatt kinyírtak minket
  • Scala: N.Zoli · foldiek.blog.hu 2008.06.16. 00:06:39 Szóval abban egyetértek, hogy nem a kapus a hibás, ... (2008.06.16. 21:04) Hogy fájhatna ennél jobban?!

Miért pont a csehek?

2008.04.17. 10:15 Ultras U Fleku

Segítünk egy kicsit tájékozódni az EB előtt. Ne drukkolj az angoloknak, mert egyrészt nem lesznek ott, másrészt úgysem jutnak túl a legjobb nyolcon, ott ugyanis valaki kretén módon kiállíttatja magát, és ha összes is jön a döntetlen, büntetőkkel úgyis kizúgnak a vérbe. A spanyoloknak se drukkolj, mert csak még rosszabbul jársz! Ők ugyan ott lesznek, de már most kérdezzük: minek? Vannak országok, akiknek hagyományosan csatáraik nincsenek, akadnak, akiknek a középpályájuk silány, de tudunk olyanokról is, akiknél kapusposzton bukik a mutatvány, a spanyolok viszont egyedülállóak abból a szempontból, hogy ők rendszerint agyatlan, kretén szövetségi kapitányaik miatt nem nyernek soha semmit. A németeknek csak akkor szoríts, ha lekvárral eszed a sós heringet és a kakaszexre gerjedsz, a franciáknak meg akkor se. Az olaszok kussoljanak, most nyertek, a hollandok megtartották Van Bastent, úgyhogy spangliországot ezzel ki is húzhatjuk az esélyesek közül, Portugália hagyományosan punciizzasztó csődöreivel kelt csak feltűnést, de még otthon sem tud a csúcsra érni. A második vonalban a svédek, a törökök és a románok nem sok vizet zavarnak majd, a címvédőt meg engedtessék meg teli pofával kiröhögnünk.

Illetve annyiban mégsem, hogy meglepetésgyőzelmük után idén sem egy esélyesnek kikiáltott csapat győz majd. Hanem Csehország! A parádés EB-hagyományokkal rendelkező csehek valahogy mindig előhúznak valamit a kalapból, hiszen vajon ki számított rá 96-ban egészen a döntőig menetelnek, s ott is csak a létező legminimálisabb különbséggel maradnak alul a németek ellen? Nem akadt, aki ne zárta volna szívébe a kezdőkörben zokogó csapatot, ezért is számított komoly pofonnak, hogy négy évvel később, 2000-ben rohadt nehéz csoportba kerültek. A későbbi győztes franciáktól ki is kaptak 2-1-re, s miután a házigazda Hollandia ellen is vereséget szenvedtek (a győztes gól a 89. percben született büntetőből), már hiába verték meg a lőtt gól és pont nélkül hazakullogó dánokat, sajnos kiestek. Nem így 2004-ben, amikor szintén két sztárcsapattal kerültek össze, ám először nemes bosszút álltak a hollandokon (hiába vezetett az Oranje húsz perc után 2-0-ra, Koller, Baros és Smicer góljaival fordítottak a csehek), majd az ezzel egyébként ki is hulló németeket is elnadrágolták, méghozzá nem akármilyen gólokat hozó meccsen 2-1-re. A kieséses szakaszban megint a dánok és megint nem tudtak komoly gondot okozni (3-0, Koller, Baros 2), majd az elődöntőben ők is belesétáltak a görögök csapdájába. A hosszabbítás után 1-0-ra elveszített meccsen Baros (aki mellesleg 5 góllal az esemény gólkirálya lett!) kétszer is megdöngette a kapufát, és inkább a csehek domináltak, de sajnos a topon lévő Nedvedet már a 40. percben le kellett cserélni, a görögök játékára pedig ugyebár nem csak a csehek nem találtak ellenszert.



Az eddigi utolsó EB-meccsén a cseh csapat az alábbi összeállításban lépett pályára:
Cech – Grygera, Ujfalusi, Bolf, Jankulovski – Poborsky, Galásek, Rosicky, Nedved – Koller, Baros
Vegyük egyből észre a három támadó középpályást, és szeressük meg ezáltal ezt a csapatot, hiszen nem csak mímelik a támadófocit, hanem játsszák is azt, ettől pedig sokkal inkább hajlamosak vagyunk seggreülni, mint a hatalmas sztárokkal érkező, sztárcsapatnak kikiáltott válogatottaktól, akik aztán a fáradtságra, a melegre, a fű hosszára, a bíróra (a megfelelő aláhúzandó) hivatkozva hatalmasat esnek ménkűnagy pofájukra és már csomagolnak is, mikor is a mi cseh vitézeink az elődöntőre készülnek!

Csehország válogatottja az A csoportba került, ellenfelei sorrendben Svájc (a nyitómeccsen, Bázelben), Portugália (Genf, 06.11.) és Törökország (Genf, 06.15.) lesznek. Amennyiben összejön a továbbjutás, márpedig összejön, méghozzá csoportelsőként, akkor a B csoport továbbjutói közül meccselnek majd – vélhetően vagy a németekkel, vagy a horvátokkal, de mondhatjuk úgy is, hogy egészen az elődöntőig ezekkel a csapatokkal kell megküzdeniük, ami nem tűnik kifejezetten rossz sorsolásnak, hiszen az már például a selejtezőben kiderült, hogy a németektől nem kell tartaniuk. Szurkoljunk tehát, hogy így legyen, és minél tovább csodálhassuk a cseheket, akik várhatóan nem tágítanak a tőlük eddig rendszeresen látott szép és eredményes játéktól, még akkor is, ha lesznek a csapatnak olyan tagjai, akinek neve nem sokat mond majd az egyszeri magyar szurkolónak.

Ezen a blogon az EB-hez közeledve rendszeresen információkat, híreket, érdekességeket olvashattok majd a cseh csapat felkészüléséről, keretéről és formájáról, majd az esemény ideje alatt rákapcsolunk, és napi rendszerességgel jelentkezünk a csapatunk háza táján történtekről beszámolva!

Cesi do toho, azaz áztasd sörbe a knédlidet!

21 poplacsek már megmondta a magáét · 1 trackback

Címkék: video történelem válogatott beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://hajracsehek.blog.hu/api/trackback/id/tr17429552

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Over the counter std test walgreens 2017.11.29. 02:38:19

A teknős esete Istennel avagy ha nincs királyi út, akkor mégis mi van helyette. - Örülünk, Vincent?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.18. 16:55:45

Nagyon jó post nagyon sokat röhögtem különösen ezen: "A németeknek csak akkor szoríts, ha lekvárral eszed a sós heringet és a kakaszexre gerjedsz".

Egyébként szimpatikus csapat cseh, meg az U Flekuban is jó a sör, meg hokiban a Jagr a király és remélem az idei vb-cím Csehországba kerül, Bohumil Hrabal meg Budapesten is szobrot érdemelne!

De legkésőbb a döntőben tovább savanyodik a szátokban a knédli, amikor is az olasz legények a világkupa mellé, az Henri Deulanier (ha így írják egyáltalán a megboldogult sajt és csiga zabáló nevét) serleget is megukhoz veszik. Azért remélem emiatt, hogy nem követik Vaszil Bilak példáját Svejk derék utódjai.

Az Eb blogodhoz viszont sok sikert!

Ultras U Fleku · http://hajracsehek.blog.hu/ 2008.04.18. 20:57:45

köszi, popp, első kommentelő lettél, a blog ugyanis még nem publikus igazán... a zselésektől találtál ide, gondolom. :)

üdv!

popp 2008.04.19. 07:25:33

Jaja, a világbajnokoktól néztem át ;)!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.04.19. 22:58:39

grat a bloghoz, benn van a kedvencekben, figyelem! mert alapvetően két esélyese van az eb-nek: a spanyolok és a csehek! (elfogult)

hrabal legyen veletek, pepin bácsi, meg egy korsó....

popp, nem tod, van vhol már francia blog, tudod, azok, akik mögött a csoportban harmadikok lesztek!?! :D

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.04.19. 23:00:55

ja és a legfontosabb! a cikk zseniális, nekem a portugálos rész tetszett a legjobban meg...az egész!

Portugália hagyományosan punciizzasztó csődöreivel kelt csak feltűnést, de még otthon sem tud a csúcsra érni. - de ez a mondat pulitzer díjjat ér!

Ultras U Fleku · http://hajracsehek.blog.hu/ 2008.04.20. 08:12:24

kedves Bastille, íme a francia blog:
allezfrance.blog.hu/

hamarosan indul az összes, s mindenféle vicces meglepetéssel készülünk, hogy minél alaposabban felkészülhessen mindenki az eb-re!

köszönön kedves soraidat! :)

Kollai Csörsz 2008.04.20. 19:35:06

azaz, hajrá Csehszlovália-én már csak így hívom! persze csak Itália után:-))
várom a pavel schuravy-ról szóló postot:-))
de eddig tetszik!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.21. 12:47:08

Bastille, azokra gondolsz, akik sírtak vébé döntő után ;), egyébként tudok ajánlani egy jobb blogot,hátha még időben áttérsz az igaz hitre :D: forzaitalia.blog.hu/2008/04/18/a_del_piero_kerdeskor .

Kollai Csörsz, azért nem minden cseh Pavel, Skuchravy például Thomas volt, ahogy Rosicky is Tamás.

A sokdicsérő szó mellett azért megemlíteném, hogy cseh focisták tartottak ki legtovább a nyolcvanas évek végi, kilencvenes évek eleji Bundesligahare (különszó is van erre a cseh nyelvben: futballerka) mellett, emlékeztek: elöl praktikus, hátul divatos. A cikkben megénekelt Suchoparek-féle csapat tagjai, Bejbl, Nemec, Latal, a fiatal Poborsky és bizony a pelyhes szakálú Furia Checa is büszkén viselte a mondott frizurát.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.21. 14:52:01

bazze, popp, a békéscsabában meg mindenkinek bajsza volt, mit számít? :)

az volt a divat, meg a hosszúgallér, meg a márványkoptatott naci, szóval nem téma... megvan még henke larsson rastával? :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.21. 15:17:14

popp:

Én meg azon, hogy "a franciáknak meg akkor se".
:-)

Egyébként: Viva Espana! :-)

egy eretnek

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.21. 15:44:54

_benito ezt azért kénytelen voltam megjegyezni ;). Egyébként ezerszer inkább rasta, mint futballerka, még akkor is ha feka fejen szűke csimbókok elég viccesenis hatnak, de ebben a kategóriában azért Valderama verhetetlen :D.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.04.21. 19:16:33

fleku,

köszi a linket! popp,

úgyszintén!

viva espana, allez france!

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.04.22. 10:01:54

A nyitó bekezdés rombol, mint Baros Ferrarija Lyon-alsónál. Jövök még erre, a tudományos elcsehülés reményében. :)

Matfu 2008.05.17. 10:11:55

Jó kis cikk, asszem meg is győztél....
Épp keresem a csapatom, ugyanis.
(Igen a 2004-es cseh-holland az egész EB legjobb meccse volt...!)
Popp: az U Flekuban szar a sör (és drága és 4 dl), inkább ne ott...!
:-)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.05.18. 10:38:25

mikor indul végre a francia blog, ma kötsög domenech keretet hírdet, na?????

szferi 2008.05.20. 08:22:29

Matfu, ne próbálj minket megtéveszteni, az U Flekuban igenis jó a sör, már aki szereti a barnát :)

Hajrá Csehország!

Matfu 2008.05.23. 08:41:50

Nem is barna, hanem félbarna (rozsdás - rezany, ha jól írom).
És sz@r.
De ezen nem veszünk össze...
:-)
Mikor lesz új poszt?

szferi 2008.05.27. 08:07:57

A "rezany" vágottat jelent, ugy készül hogy egy fél adag barnára szép óvatosan rácsapolnak egy fél adag világosat. :)

Az U fleku-ban hamisítítlan cseh barnát adnak :)

mabeno (rpcjs) · http://www.poenvideok.blog.hu 2008.05.28. 19:37:58

LOL "Az olaszok kussoljanak, ők most nyertek" XD

Matfu 2008.05.29. 08:14:54

bocs, ezt benéztem.
(mentségemre legyen mondva, az említett helyre 20 év után mentem újra, erős rábeszélésre.
inkább a külső kerületi kocsmákat preferáltuk Jarov, Zizkov, etc...)
Thx: M.
süti beállítások módosítása